Uitgelicht

Wat is eCommerce? Een complete gids

Als je voortdurend het woord 'eCommerce' hoort, dan komt dat omdat het een snel groeiende trend is. Recente cijfers van het CBS laten zien dat internetverkopen in het eerste kwartaal van 2021 met 86% is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Ook andere landen laten een soortgelijke groei zien.

Wil je meedoen met deze trend? Dan leren we je eerst wat eCommerce betekend en vertellen we je de stappen die je moet gaan zetten om je eigen online webshop te beginnen.

Veel artikelen suggereren dat eCommerce gemakkelijk is, en dat kan het ook zijn als je je goed voorbereid. Als je echter begint zonder je huiswerk te doen, dan zet je jezelf op voor mislukking.

Vergeet niet dat eCommerce een manier van zakendoen is. Als je wilt slagen, moet je het beschouwen als een echte onderneming.

Ben je klaar om meer te leren over eCommerce? Lees dan snel verder!

eCommerce gedefinieerd

Dus, wat is eCommerce?

Simpel gezegd verwijst eCommerce naar zakelijke transacties die via het internet worden gedaan. Telkens wanneer je iets koopt van een online winkel, neem je dus deel aan eCommerce.

eCommerce kan verwijzen naar de verkoop van fysieke producten zoals kleding, boeken, cosmetica en vele andere dingen. Het kan ook verwijzen naar digitale producten zoals software, eBooks en apps.

Een veelvoorkomend misverstand is dat mensen vaak denken dat bedrijven die hun producten via een webshop verkopen geen fysieke winkel hebben. Dit is niet het geval, aangezien veel bekende merken zowel fysieke winkels hebben alsook een webshop. Dat gezegd hebbende, één van de grote voordelen van het starten van een online webshop is dat je geen fysieke winkel nodig hebt om succesvol te zijn. Je hebt alleen product(en) nodig die je online aan de man kunt brengen.

Wat nu?

We hebben je uitgelegd wat eCommerce betekend. Als je enthousiast bent geworden over het idee om je eigen producten online te verkopen, dan vertellen we je graag hoe je je eigen webshop kunt beginnen.